Geschiedenis van De Zilvermeeuw

Oude logo De ZilvermeeuwIn 1956 opent jeugdhotel 'De Zilvermeeuw' zijn deuren, toen nog een vakantieoord voor losse gasten. Het gebouw bestond uit een heren- en dames afdeling en de doelgroep was 'beschaafde, sportieve jongelui'. De Zilvermeeuw werd toen nog gerund door Ruud en Annie Kamstra, de oprichters. In het seizoen werden ze bijgestaan door een aantal assistentes om de gasten goed te kunnen verzorgen.
 

Schoolreisjes

De ZilvermeeuwDe Zilvermeeuw werd in 1980 overgenomen door de oudste dochter van Ruud en Annie, Ria, samen met haar man Jacob Bakker. Het bedrijf richt zich inmiddels op groepen (schoolreisje naar Texel), waarbij er maar één groep tegelijk in het gebouw verblijft. Sinds 1995 is het ook mogelijk in De Zilvermeeuw te verblijven op basis van zelfverzorging. Omdat de benaming jeugdhotel ondertussen niet meer het doel van het bedrijf weergeeft, werd dit omstreeks 1996 veranderd in 'Groepsverblijf De Zilvermeeuw'.

 

Verbouwing

In  2007 komen dochter en schoonzoon Hans en Marleen de gelederen versterken en inmiddels wordt het bedrijf dus al enige jaren door Jacob, Ria, Hans en Marleen samen gerund. In 2009 volgden een ingrijpende verbouwing waardoor de accommodatie op Texel bijna twee keer zo groot is geworden. Het bestaande gedeelte werdt geheel gerenoveerd. Het gebouw werd voorzien van een sedumdak voor een natuurlijke uitstraling en goede isolatie. Na deze verbouwing is De Zilvermeeuw ook geschikt voor gebruik in de winter.